Hoe is snoep ontstaan?

Hoe is snoep ontstaan?

Veel mensen houden heel veel van snoepjes, maar hoe is het ontstaan? bron: Willem Wever

Fruit

Mensen zijn eeuwenoude snoepers. Snoep is zoet en bijna iedereen houdt van die zoete smaak. Toch heeft snoep niet altijd bestaan. In de oertijd waren er bijvoorbeeld nog geen dropjes. De eerste mensen op aarde snoepten daarom fruit. Denk bijvoorbeeld aan zoete besjes. Al snel ontdekten mensen dat je ook met honing dingen zoeter kon maken. Daarna leerden ze hoe je van suikerriet suiker kunt maken. Zo ontstonden er steeds meer mogelijkheden om zoete dingen te eten!

Engelse drop

Is het eerste echte snoep. Pas vanaf de zestiende eeuw werd er in Europa ook echt  snoep van suiker gemaakt. Dit snoep was vooral voor de rijken en heette ‘suikerwerk’. Later werd er suiker uit bieten gehaald, maar dit was vrij duur. Suiker werd goedkoper toen de speciale suikerbiet ontstond. Toen kwamen er enorme suikerfabrieken, en daardoor ook enorme snoepfabrieken. Suiker en snoep was er genoeg, en daarom kon vanaf dat moment bijna iedereen snoep betalen. Lekker, maar er zijn ook nadelen...

Ongezond

Wij eten en drinken met z'n allen steeds meer. Niet alleen snoep. Ons lijf heeft zoveel eten helemaal niet nodig en maakt er vet van. Zo worden steeds meer mensen te dik. Misschien is het daarom een goed idee om net zoals in de oertijd te snoepen met fruit! Dat is niet alleen zoet, maar ook veel gezonder!

Mr Snoep voor iedereen

Neem een kijkje in de webshop van Mr Snoep, bestel en geniet van al het heerlijke snoep. Mr Snoep is de online snoepwinkel voor iedereen. Naast buitenlands snoep kan je ook hartige snacks of drinken vinden. MrSnoep denkt aan iedereen en heeft daarom een breed snoepassortiment met allergievrij en halal snoep.