Vegan snoep

Vegan snoep

Vegan snoep voor iedereen

Tot onze snoepers behoort ook de grootst groeiende groep in Nederland: de vegans! Soms vanuit moreel oogpunt, soms vanuit het geloof. Wat de reden ook mag zijn om als veganist door het leven te gaan, wij hebben wat lekkers voor je!

Verhaal van een klant

Voor lekkere snoep voor de kinderen was ik op de website van Mrsnoep. Mijn oog viel op het kopje vegan. In mijn familie mogen meerdere familieleden geen melk. Een van mijn beste vriendinnen is Marokkaanse en eet geen varkensvlees. Gelatine is vaak gemaakt van varken. En wordt verwerkt in meerdere soorten snoep. Ik was dus echt zeer blij verrast dat ook aan mijn vegan familie en vrienden gedacht is. Ik maak zeker met verjaardagen een sweet tabel dat staat zo leuk met allerlei soorten en kleuren snoep. Voortaan staat er ook vegan snoep bij. De uitleg die jullie er bijzetten is erg duidelijk waardoor ik zeker weet dat ik het juiste snoep met keurmerk voor ze heb.

Steeds meer vegan snoep

Vegan snoep is er voor iedereen. Vaak zijn beginnende vegans bang dat als ze veganist worden dat ze niet meer lekker kunnen snoepen, niks is tegenwoordig minder waar. Want ook voor vegans onder ons is er volop keus! Omdat ook bedrijven steeds meer zien dat de vraag naar vegan snoep stijgt komt er ook steeds meer vegan snoep.

Hoe herken je vegan snoep

Vegan snoep is te herkennen aan het Vegan keurmerk. Als snoep een vegan keurmerk bevat dan weet je zeker dat het plantaardig is. Snoep waar geen gelatine in zit is sowieso halal. Maar halal snoep betekent nog niet dat het vegan is. In sommige snoepjes kan bijvoorbeeld bijenwas zitten of melk waardoor het snoep dan toch niet vegan is. Let daarom altijd goed op of het snoep een keurmerk van vegan bevat.

Mr Snoep heeft naast het veganistische snoepgoed ook een suikervrij, allergievrij of halal aanbod. Zo hebben voor ieder wat wils.